Inlägg om avveckling och likvidation

Vi finns här för dig när du behöver hjälp att avveckla ditt bolag.

Snabbt, smidigt och enkelt för dig som säljare

Tycker du om när det går undan? Är du otålig och vill slippa vänta? Istället för att genomföra en likvidation på egen hand som är tidskrävande och i vissa fall kan ta upp emot nio månader är snabbavveckling ett bra sätt att slippa ansvaret för bolaget inom några få dagar. Varför man väljer att avveckla ett aktiebolag kan ha många bakomliggande orsaker. Ibland vänder livet på två sekunder och det blir av många anledningar angeläget att göra sig av med bolaget snabbt. Då är snabbavveckling ett bra alternativ!

Vid snabbavveckling tar en aktör över ansvaret för bolaget under tiden som avvecklingsprocessen pågår. Styrelsen för bolaget väljs ut och en ny tillträder. På så sätt hamnar ansvaret för bolaget i den nya styrelsens händer. Därefter sköts allt från redovisning under avvecklingsprocessen, slutredovisning samt kallelse på okända borgenärer vid en likvidation av aktören. Om du säljer bolaget till oss för snabbavveckling slipper du dessutom vänta med att få eventuell utdelning för bolaget utbetalt till dess att det är upplöst. En snabbavveckling med oss är en trygg affär!

Likvidation eller fusion

När vi har köpt ditt bolag för snabbavveckling finns det två vägar att gå. Antingen avvecklas bolaget genom likvidation eller så avvecklas bolaget genom fusion. Processerna för oss som arbetar med snabbavveckling ser lite annorlunda ut men utgången för aktiebolaget och för dig som säljer bolaget till oss är alltid densamma, dvs bolaget och dess organisationsnummer upphör att existera. Om du som kund har önskemål om att bolaget exempelvis skall likvideras istället för att fusioneras så är vi lyhörda och går efter kundens önskemål.

En snabbavveckling av aktiebolag innebär i korta ordalag att en professionell aktör köper ditt aktiebolag och avvecklar det sedan i egen regi.  

Alla bolag som vi köper avvecklas, vi garanterar att vi aldrig säljer ett bolag vidare!

Har du några frågor?

Kontakta oss gärna.

Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

info@likvidationer.com
08-23 01 23