Inlägg om avveckling och likvidation

Vi finns här för dig när du behöver hjälp att avveckla ditt bolag.

Sälja aktiebolag eller sälja företag?

Vi får ofta samtal från företagare som undrar om vi är intresserade av att köpa deras företag. Vår egen verksamhet går ut på att likvidera aktiebolag genom snabbavveckling. Det innebär att företagaren säljer sitt aktiebolag till oss och vi tar över bolaget med allt ansvar som följer.

Aktiebolag som vi köper bedriver ingen rörelse. Det är en stor skillnad på att sälja ett företag med rörelse och att sälja ett aktiebolag. Snabbavveckling är det smidigaste sättet för en företagare att bli av med sitt aktiebolag på, det går snabbt och är väldigt enkelt.

Om du har en verksamhet som du inte vill ha kvar och om du bedömer att det finns ett värde i verksamheten så är det bästa alternativet att identifiera en köpare som har intresse av att bedriva verksamheten vidare och utveckla den.

Att sälja företag med verksamhet

I det fallet så finns det olika vägar att gå. Ett råd kan vara att se över det egna nätverket, kanske finns det någon där som är intresserad av att ta över företaget och driva det vidare. Ett annat alternativ kan vara att använda sig av en företagsmäklare, de arbetar med att para ihop köpare och säljare av olika typer av företag. Eller helt enkelt lägga ut företaget på Bolagsplatsen.se.

Sälja företag - restaurang

Hur lätt eller svårt det är att sälja ett företag består av många olika komponenter. En restaurang med bra läge och inarbetad kundbas är sannolikt lättare att sälja än en konsultverksamhet som är starkt förknippad med en specifik konsult.

Om ditt företag är en konsultverksamhet med bra omsättning och kundbas så kommer köparen antagligen att ha ett behov av dig en bra tid framöver efter det att du har sålt verksamheten. Det är nämligen inte omöjligt att kunderna har starkare band till dig som konsult än namnet på ditt företag. Detta kan ju vara positivt för dig om du behöver en fortsatt inkomst under tiden du bygger upp en annan verksamhet om du kan fortsätta arbeta deltid men slippa det större ansvaret för företaget och därigenom få loss tid att arbeta med ditt nya projekt. Om du däremot vill klippa banden direkt med det gamla bolaget så kan det göra företaget svårsålt.

Att sälja ett aktiebolag utan verksamhet

Om verksamheten redan är avvecklad eller ni planerar att lägga ned verksamheten så är snabbavveckling det enklaste alternativet. Då behöver ni först avveckla verksamheten helt och hållet, vilket även inkluderar att sälja ut eventuellt lager och inventarier. När man säljer bolaget för snabbavveckling så ska det endast finnas pengar på banken och skatterelaterade fordringar och skulder.

När verksamheten är avvecklad så är processen relativt snabb. Ni lämnar in en balans- och resultatrapport som underlag till den offert vi sedan skickar ut till er. Om ni sedan godkänner offerten så kan köpeavtalet vara undertecknat och klart inom loppet av ett par dagar. Här kan ni läsa en mer detaljerad redogörelse för hur en snabbavveckling hos oss går till.


Sälja aktiebolag

 

Beställ gratis offert

Har du några frågor?

Kontakta oss gärna.

Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

info@likvidationer.com
08-23 01 23