Inlägg om avveckling och likvidation

Vi finns här för dig när du behöver hjälp att avveckla ditt bolag.

Avveckla företag

avsluta företagHur avvecklar man ett företag? Det kan självklart finnas flera skäl till varför en företagare väljer att avveckla sitt företag. Det kan vara dags att gå i pension, starta annan verksamhet eller att bli arbetstagare.

Oavsett anledning finns det många saker att fundera över och agera på för att få till ett så bra avslut som möjligt. Vad som är det bästa avslutet för dig är ju också kopplat till vad för typ av verksamhet ditt företag har bedrivit. Nedan följer några generella riktlinjer och tips.

Guide till att avveckla företag:

  1. Värdera möbler, inventarier och utrustning i bolaget. Allt som finns i ditt företag har ett värde oavsett hur gammal det är. Du måste veta vad det aktuella värdet är för dessa inventarier. Din revisor eller bokförare kan hjälpa dig att bedöma värdet av inventarier som har avskrivningstid.
  2. Upphör att beställa nya lagervaror från leverantörer när du vet att du kommer att avveckla ditt företag. Ditt mål är att bli av med allt i verksamheten, inte bygga på ytterligare lager.
  3. Återsänd varor till leverantörer om möjligt. Ring dina leverantörer och ta reda på vad som kan återsändas till dem. Vissa leverantörer kommer att ta tillbaka produkten och återbetala pengarna till företaget. Du måste kontrollera med dina leverantörer om det är möjligt att återsända varor. Vissa leverantörer kommer endast att utfärda en kredit i stället för att ge dig en återbetalning.
  4. Sälj bolagets tillgångar. Försök att maximera värdet du får för tillgångarna. Men glöm inte att tid är pengar och ibland är en snabb process att föredra även om det ekonomiska utfallet må bli lite högre om du spenderar mycket tid på försäljningen. Om du har bråttom att avveckla företaget, rabattera dina tillgångar för att sälja dem snabbare.
  5. Annonsera likvidationen. Skyltar inom och utanför verksamheten för att låta kunderna veta att du likviderar ditt företag. Du kan också annonsera i en tidning eller be om ett pressmeddelande som ska skrivas ut.

När du väl har kommit till det stadiet där ditt företag bara består av bank- och skatterelaterade konton är det dags att avveckla själva bolaget. Då rekommenderar vi snabbavveckling.

Snabbavveckling innebär att vi köper bolaget av dig och direkt tar över allt juridiskt och administrativt ansvar. Du får betalt direkt istället för att behöva vänta 7-10 månader som vid en sedvanlig likvidation.

Citadellet Likvidationer AB erbjuder snabbavveckling av aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. Avveckla dit bolag snabbat och enkelt, låt oss ta hand om likvidationen!

Maila oss en resultat- och balansrapport på ditt bolag så återkommer vi med en konkurrenskraftig offert inom två timmar!

beställ likvidation

Mer information om företagande:

expoweralogo

Har du några frågor?

Kontakta oss gärna.

Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

info@likvidationer.com
08-23 01 23